Tamara Ciofu : ″Ajută un copil să înțeleagă lumea nostră!″ să însemne mai mult decât niște cuvinte”

0 200

Workshop consultativ cu actorii sociali din domeniul copiilor cu TSA regiunea Nord-Est Iași.

În cadrul acțiunii de ieri de la Iași, deputatul social democrat Tamara Ciofu la participat alături de doamna dr. Dardai Maria, coordonatorul Centrului de Sănătate Mintală Botoșani, am avut bucuria de a întâlni oameni din medii diferite uniți de același scop – găsirea de soluții în ceea ce privește integrarea în societate a copiilor cu TSA.

Discuțiile s-au axat pe conturarea raportului de nevoi și propuneri de soluții pentru copii și adulți cu autism, bază a ceea ce va însemna Planul Național de Autism 2020-2022.

Autismul nu poate fi prevenit însă, recunoașterea timpurie a acestei tulburări poate contribui, prin intervenție terapeutică, la diminuarea efectelor.

„Încă o dată am atras atenția asupra faptului că trebuie sprijiniți și copii din medii sociale defavorizate care sunt mai greu de depistat, evaluat și diagnosticat corect. Pentru ca acest lucru să se întâmple va trebui să se pună accent pe informarea asistenților medicali comunitari și a medicilor de familie despre simtomele ce le prezintă copii cu TSA, întrucât este puțin probabil ca aceștia să vină direct la un specialist. 

Mă bucur să văd că această preocupare reunește oameni implicați și devotați cu suflet mare ce și-au canalizat energia și entuziasmul pentru ca sloganul ″Ajută un copil să înțeleagă lumea nostră!″ să însemne mai mult decât niște cuvinte.” , a spus deputatul PSD Tamara Ciofu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata