Talharii ce au atacat femei singure pe strada au fost condamnati definitiv

0 912

Cei trei tâlhari care au jefuit cinci femei la mijlocul lunii decembrie 2016, îşi vor petrece următorii ani în spatele gratiilor. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au menţinut decizia magistraţilor Judecătoriei Botoşani pentru cei care au jefuit acum un an femeile care mergeau singure pe stradă. Astfel Dragoş Petronel Moroşanu, Cătălin Constantin Aniţă au fost condamnaţi la şapte ani închisoare şi Ionuţ Mircea Iasciuc a fost condamnat la opt ani de detenţie.
Atacurile au avut loc pe 14 şi respectiv 15 decembrie, de fiecare dată după lăsarea întunericului, când tâlharii, de loc din Dorohoi, au venit cu taxiul în Botoşani cu scopul de a face rost de bani. Astfel, aceştia urmăreau femeile care mergeau singure pe străzi, după care le atacau în momentul în care se pregăteau să intre în locuinţe sau în locuri slab iluminate.
Lovite cu o brutalitate de neimaginat, victimele au fost puse la pământ şi jefuite, atacatorii furându-le poşetele, bijuteriile şi telefoanele mobile, bunuri care ulterior au fost amanetate, tâlharii preferând doar banii. Agresate au fost şi femei din Suceava. Primul a fost reţinut Dragoş Moroşanu, de 20 de ani, care a fost prins în Dorohoi, ceilalţi doi, Ionuţ Iasciuc şi Cătălin Aniţă au fost prinşi în municipiul Suceava, după ce au mai comis o tâlhărie şi în judeţul vecin.
Ora estimata: 8:30
Complet: C8A PEN
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: In temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpaţii Moroşanu Dragoş Petronel, Aniţă Constantin Cătălin şi Iasciuc Mircea Ionuţ impotriva sentintei penale nr. 1226 din data de 10.10.2017 pronuntată de Judecătoria Botosani in dosar nr. 4888/193/2017. In temeiul art. 422 alin. 1 teza finală Cod procedură penală, deduce in continuare arestul preventiv al inculpatilor Moroşanu Dragoş Petronel, Aniţă Constantin Cătălin şi Iasciuc Mircea Ionuţ de la data de 10.10.2017 la zi. Conform art. 275 alin. 2 şi 6 Cod procedură penală, obligă fiecare inculpat la plata catre stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din apel, cu mentiunea ca onorariile avocatilor desemnati din oficiu in cuantum de 720 lei (360 x 2) raman in sarcina statului, urmand a fi avansate din fondul Ministerului Justitiei in fondul Baroului de Avocati Suceava. Definitivă. Pronuntată in sedintă publică astăzi, 21 decembrie 2017.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata