Sute de elevi botoșăneni riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată

0 250

Aproape 65.000 de elevi riscă să rămână cu situația neîncheiată. Principalul motiv este că n-au avut cum să participe la școala online. Alte motive pentru care nu au primit suficiente note sunt neparticiparea la cursuri sau situații medicale.

La nivelul judeţului Botoşani sunt aproximativ 550 de elevi care riscă să rămână fără situația școlară neîncheiată. Aceștia fie nu frecventează școala, indiferent dacă e față în față sau on-line. Unii dintre cei care nu au participat la învățământul online unora nu au tablete pentru că nu au venit sa le preia.

Ministerul Educației propune și o serie de măsuri pentru ca acești copii să recupereze materia: organizarea de activități remediale în semestrul al doilea, activități pentru care se caută surse de finanțare ca profesorii să fie plătiți.

Potrivit Ministerului, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Scandal în Ministerul Educației. Profesorii se revoltă

Profesorii se revoltă şi susţin că sunt din nou bătaia de joc a politicienilor după ce ministrul Educaţiei a sugerat că, pentru a recupera materia pierdută în pandemie, elevii vor trebui să facă ore şi sâmbăta.

În plus, ar putea fi puse la punct școli de vară pentru cei care vor să recupereze materia.

Momentul în care se va şti, cu siguranţă, dacă şi când se vor redeschide sălile de clasă pentru elevi va fi la sfârşitul acestei luni.

Ministrul Educației: redeschiderea în zonele cu rată scăzută de infectare este o posibilitate

”Nu excludem niciun scenariu: nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata