Sute de elevi botosaneni au invatat sa salveze vieti de Ziua Educatiei

0 384

Sute de elevi botoșăneni, de toate vârstele, au sărbătorit „Ziua Internațională a Educației” alături de pompieri. Dacă cei mici au trecut pragul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani fascinați de autospecialele de intervenţie, cei mari au venit să învețe cum să salveze vieți. O parte dintre elevii de gimnaziu și liceu s-au arătat dornici să-și dezvolte un comportament preventiv, după ce au fost martori la explozia produsă într-un bloc de pe strada Primăverii din municipiul Botoșani, pe data de 15 septembrie a.c..
Elevii au avut ocazia să-i cunoască îndeaproape pe pompieri şi au ascultat cu atenţie fiecare prezentare a misiunilor şi activităţilor pe care angajaţii I.S.U. Botoşani le desfăşoară pentru protecţia şi salvarea cetăţenilor şi a bunurilor acestora.
Inspectorii de prevenire le-au ţinut lecţii despre cum să prevină sau să
se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendiu,
explozie, cutremur sau inundaţie. Pompierii au urmărit ca elevii să dobândească, într-o manieră plăcută şi interactivă, cunoştinţele necesare prevenirii evenimentelor neplăcute. Totodată, ei au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a
echipamentului de descarcerare.
La Detaşamentul Botoşani, vizitatorii au făcut cunoştinţă cu „Gorun”, câinele – pompier, care a executat câteva exerciţii demonstrative, momente extrem de apreciate de audienţă.
La plecare, musafirii au primit materiale de informare preventivă din campaniile derulate la nivel naţional F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!” şi „Nu tremur la cutremur”.
Operaționalizat în urmă cu cinci zile, Punctul de lucru Flămânzi a fost
vizitat de peste 200 de elevi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata