Sustinere totala pentru initiativa legislativa a deputatului Mihaela Hunca privind dezvoltarea sportului de masa in cadrul dezbaterii publice de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

0 691

În cadrul dezbaterii publice la nivel național care a avut loc ieri la Comitetul Olimpic și Sportiv Român privind inițiativa legislativă a deputatului PSD Mihaela Huncă pentru creșterea numărului de ore de educație fizică și sport în fiecare ciclu de învățământ și introducerea probei practice de evaluare a competențelor motrice ca disciplină obligatorie a examenului de bacalaureat, toți participanții și-au exprimat susținerea față de promovarea și adoptarea proiectului legislativ.

Mulțumesc Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru găzduire și pentru faptul că a făcut posibilă organizarea acestei consultări publice. Am considerat că înainte de a ajunge în Parlament această inițiativă trebuie trecută prin filtrul experienței specialiștilor și oamenilor de sport și aici mă refer la toți cei care și-au expus punctele de vedere în cadrul dezbaterii, sportivi de performanță, antrenori de loturi naționale, conducători de federații, inspectori de specialitate, profesori școlari și universitari de educație fizică și sport și jurnaliști sportivi”, a declarat Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.

simio cosma

Angajamentul asumat de actuala coaliție de guvernare în domeniul sportului constă în includerea educației fizice ca obiectiv strategic în proiectul de țară al României pe termen lung, iar până în 2020 să se aloce 1% din PIB pentru tot ce înseamnă activități sportive.

Inițiativa legislativă are în vedere promovarea unei strategii concrete pentru dezvoltarea sportului de masă și pentru a atrage tinerii să facă mișcare. Creșterea numărului de ore de sport la toate nivelurile de învățământ din România contribuie la creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță. Dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni datorate lipsei de mișcare și a vieții sedentare. Evaluarea competențelor motrice în cadrul examenului de bacalaureat va stimula participarea conștientă și activă a elevilor la activități sportive. Educația fizică reprezintă o componentă importantă a educației care urmărește menținerea și dezvoltarea potențialului biomotric și psihic al copiilor și tinerilor, în vederea creșterii calității vieții. ”, a subliniat deputatul social democrat botoșănean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata