locale psd
locale sus

UPDATE Surse Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier

0 463

UPDATE

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa Biroului Executiv al PNL că-şi va depune mandatul, în condițiile în care nu a reușit să își asigure o susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.

Potrivit unor surse liberale, retragerea lui Nicolae Ciucă este, de fapt, o manevră politică. Președintele Klaus Iohannis nu va apăsa „butonul nuclear” al  dizolvării parlamentului, ci va face o a treia desemnare de candidat pentru funcția de prim-ministru. Acesta va fi nimeni altul decât… Nicolae Ciucă.

Propus a doua oară, Nicolae Ciucă va avea un mandat mult mai flexibil. Astfel, liberalii nu vor mai insista pe ideea unui guvern minoritar PNL-UDMR, ci vor negocia pentru o majoritate clară în Parlament. La acest moment, varianta mai probabilă este cea a unei majorități cu PSD, nu cu USR, însă Nicolae Ciucă va fi cel care va purta negocierile cu posibilii parteneri parlamentari.

Știrea inițială

Nicolae Ciucă își va depune mandatul de premier, potrivit surselor politice, citate de presă centrală în urma unei întâlniri care ar fi avut loc la Vila Lac în această seară.

Nicolae Ciucă ar urma să își depună mandatul de premier desemnat, potrivit unei informații transmise pe surse de de Realitatea Plus. La Vila Lac are loc o ședință de ultimă oră a PN L. PNL Satu Mare este prima organizație liberală care îi cere lui Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul. Mai sunt 3 zile până la votul din Parlament, iar calculele arată că PNL nu are voturile necesare să treacă Guvernul din a doua încercare.

Sursele politice vorbesc despre posibilitatea ca și alți lideri de filială să îi ceară lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului de premier.

În acest moment, calculele arată că Executivul Ciucă ar mai avea de puțin peste 65 de voturi pentru a trece.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata