pas top

Strada Drumul Tatarilor va fi reabilitata si modernizata

0 544

Şapte proiecte cu finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), faza a doua, a semnat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani. Valoarea lucrărilor este de 8,461 milioane de lei, 570.000 de lei reprezentând contribuţia municipalităţii. Cel mai important proiect este reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor care are o lungime de peste 2 kilometri. Investiţia presupune un efort financiar de 6,281 milioane de lei iar lucrărilor vor începe în acest an. Municipalitatea a solicitat prin PNDL fonduri pentru încă şapte străzi, respectiv Alexandru cel Bun, Crinilor, Dimitrie Bolintineanu, Ion Creangă, Iuliu Maniu, I.L. Caragiale, Nicolae Iorga, însă nu au fost prinse la finanţare. „Noi căutăm soluţii ca o parte din aceste străzi să le facem cu alte fonduri, fie europene, fie de la bugetul local”, a declarat Cătălin Flutur.

Celelalte contracte semnate vizează lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu la grădiniţele 5 şi „Floare de colţ” şi la şcolile gimnaziale 2, 17, 12, „Ştefan cel Mare”,
Săptămâna viitoare primarul municipiului va mai semna încă şapte contracte de finanţare prin PNDL, toate vizând lucrări de modernizare în şcoli pentru autorizarea la incendiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata