Stăuceni este prima comună din județul Botoșani cu contract semnat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

0 1.886

Comuna Stăuceni se află printre cele 20 de autorități publice locale pentru care ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila a semnat contracte de finanțare susținute prin Programul Guvernamental „Anghel Saligny”. Pe aceeași listă se află și municipiul Botoșani cu cvartalul 1 de străzi.

Pentru Stăuceni contractul prevede 11,2 km de drumuri satesti și de interes local din cele patru sate ale comunei

Proiectul va apărea în cateva zile pe sistemul electronic SICAP pentru licitațiile de lucrări

Valoarea proiectului este de doua milioane de euro termenul de execuție fiind de 24 de luni. Potrivit primarului Cozmin Epuras se dorește ca programul sa fie extins, urmând ca ultimii doi kilometri rămași sa fie asfaltați tot acum, astfel toate drumurile comunei urmând să fie asfaltate in proporție de sută la sută.

Intenționăm să facem un credit pentru asfaltarea a inca doi kilometri, în funcție de cine va câștiga licitația și dacă va dori acest lucru. La fel am făcut și cu alte proiecte, am realizat mai multa rețea de apa că să pot acoperi o suprafață mai mare. La canalizare la fel am discutat cu constructorul și am mărit proiectul pe toate străzile. Sper că și acum să găsim înțelegere la constructor” a menționat Cozmin Epuras.

Contractele semnate de ministru vizează reabilitarea și modernizarea unor străzi și drumuri de interes local, construirea de poduri, înființarea unor rețele de canalizare și construirea unor branșamente la rețelele de canalizare existente.

 

Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, se ridică la 279, în valoare totală de 2.846.803.439,87 de lei – a precizat ministrul dezvoltării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata