Stație de beton fără autorizație de mediu pe malul Prutului

0 805

Agent economic amendat cu 30.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani.

Cu ocazia verificării unei reclamații privind degradarea calității râului Prut, în aval de localitatea Bădărăi, comuna Santa Mare, județul Botoșani comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani au constatat că un operator economic a amplasat și a pus în funcțiune o stație de betoane, fără a deține act de reglementare din punct de vedere al mediului.

Pe amplasament nu era amenajată capacitate de spălare a stației de betoane, a betonierelor, decantor și stație de recirculare a apelor decantate. Au fost identificate zone, în afara amplasamentului stației, în care este deversată apa de spălare, dar nu au fost identificare urme de deversare ape neepurate în râul Prut.

simio cosma

Fapta a fost sancționată de către comisari de mediu cu amenda de 30.000 lei.

Totodată prin actul de control s-a interzis operatorului economic desfășurarea de activități care face obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, respectiv activitatea de fabricarea betonului prevăzută la cod CAEN rev. 2 – 2369, în cantități mai mari de 1 tona/zi, fără a deține act de reglementare și s-a interzis deversarea de ape uzate neepurate pe sol, în sol sau în cursuri de apă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata