Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României!

0 104

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că starea de alertă se prelungește pe teritoriul României din 15 septembrie, pentru încă 30 de zile. Secretarul de stat Raed Arafat a spus luni, în ședința de guvern, că s-a votat în CNSU ce reguli se iau în timpul campaniei și în ziua votului, în cazul alegerilor locale.

”Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale dar și demonstrații în limita a 100 de persoane și respectând celelalte măsuri stabilite de igienă. La secțiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de igienă și obligativitatea alegătorilor la intrare și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a spus Raed Arafa t.Procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și care solicită urna mobilă

”Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a spus Ludovic Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata