Starea de alertă se prelungește în România

0 362

Starea de alertă va fi prelungită în România și nu vor exista măsuri de relaxare a restricțiilor, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că, în ciuda faptului că numărul de cazuri din secțiile de Terapie Intensivă a început să scadă, starea de alertă va fi prelungită fiindcă situația din România încă nu e una bună. „În ultima perioadă a început să scadă numărul de cazuri la ATI. Ne uităm la cazurile confirmate, la numărul lor, unde se concentrează. Dacă apar în București 1.000 de cazuri, 5% vor ajunge în ATI, 30% au nevoie de oxigen, și așa mai departe. Urmează să se prelungească starea de alertă și nu vor fi la acest moment măsuri de relaxare. Se va merge mai departe pe aceste măsuri care au fost până acum.

Acolo unde observăm că există creșteri semnificative, se pot lua măsuri zonale ca până acum. Dacă în evaluarea situației epidemiologice se observă alte date noi care impun soluții noi, poate fi discutat în grupul tehnico-științific pentru a lua o decizie”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență la Digi 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata