Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile în România

0 132

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de luni, hotărârea prin care propune prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile, începând de miercuri.

De asemenea, se menţin în continuare, şi în următoarea lună, măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până acum, se arată în hotărârea nr. 3 din 11 ianuarie 2011.

 

Printre altele, starea de alertă prevede menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. La fel, în hotărâre se aminteşte de menținerea testării săptămânale a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile. Totodată, se menține interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata