Stare de alerta pe o strada din municipiu : Locatari evacuati din case

0 281

Pompierii din Botoşani au fost alertaţi, luni seara, după ce locuitorii de pe strada Puşkin din oraş au simţit miros puternic de gaz. Şase persoane, din cele 25 care stau acolo, şi-au părăsit deja locuinţele, iar autorităţile încă nu au aflat natura gazului şi de unde provine acesta.

Potrivit ISU Botoşani, pompierii au fost sesizaţi, prin 112, despre mirosul de gaz din zona străzii Puşkin.l

„Am fost anunţaţi prin Sistemul Naţional pentru Apel Unic de Urgenţă 112 cu privire la faptul că în muncipiul Botoşani, în zona străzii Puşkin, se simte un miros persistent de gaz în zona canalizărilor. (…) A fost evaluată situaţia, au participat şi cei de la operatorul de gaz, precum şi cei de la compania de apă.Deocamdată nu a fost identificată natura gazului prezent în zona respectivă. În momentul de faţă, valoarea este mai scăzută decât atunci când am fost solicitaţi, dar se mai simte mirosul respectiv”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihail Cristian Amarandei, inspectorul şef al ISU Botoşani.

În zonă intervin echipaje ale ISU Botoşani, dar şi un echipaj CBRN de la ISU Suceava. Au fost sesizate şi Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, iar echipaje de poliţie şi jandarmi au fost solicitate pentru securizarea zonei şi fluidizarea traficului. Pe stradă locuiesc 14 familii, 21 de adulţi şi 4 copii.

„Deja un număr de şase persoane, toate adulte, au părăsit locuinţele. Au unde să se deplaseze, au cunoştinţe sau prieteni în municipiul Botoşani şi se vor deplasa la acestea pentru mai multă siguranţă. Noi monitorizăm situaţia şi vrem să identificăm natura gazului”, a mai spus Mihail Cristian Amarandei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata