Ștafeta ALDE „Împreună pentru un mediu curat” a ajuns la Botoşani

0 1.108

Organizația de tineret ALDE, sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, a decis să pedaleze pentru un viitor fără poluare, care să lanseze un îndemn pentru toți românii. Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care TLDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

 

Acest proiect va fi întâlnit în 22 de județe, timp în care tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, vor transporta două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

 

Cele două ștafete urmează trasee diferite. În ziua de 15 mai, din Oradea, Ștafeta Energiei a pornit spre partea de Nord a țării, în vreme ce Ștafeta Mediului parcurge traseul spre zona de Sud a României. Se vor străbate mai multe județe iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații de tineret.

 

În județul Botosani ștafeta a ajuns astazi, 17 mai, fiind adusă de către organizația TLDE Suceava și predată președintelui organizației TLDE Botosani, Robert Alexandru Stefanuca Președintele TLDE Botosani, împreună cu alți membri din organizație au vizitat sediul ALDE Botosani, unde au fost întâmpinați și încurajați de către Loredana Fediuc, presedintele OFLDE Botosani. Tinerii vor duce traseul mai departe, la limita cu județul IASI.

Finalul va fi la București unde ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata