Sprijinul financiar acordat în cadrul Programului Materna a depășit 300.000 de lei

0 197

Sprijinul financiar acordat în cadrul Programului Materna a depășit 300.000 de lei.

 

Programul MATERNA BOTOȘANI, demarat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, se bucură de succes în rândul botoșănencelor care se pregătesc să aducă pe lume un copil. De la 1 iulie 2023, data la care a început acest program și până la 31 decembrie 2023, au fost înregistrate 216 cereri. Valoarea totală a voucherelor acordate a ajuns la 313.000 de lei.  

Programul MATERNA este destinat femeilor însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoșani. Pentru fiecare beneficiară se acordă un voucher de 2.000 de lei, bani care pot fi folosiți pentru tratamente medicamentoase și analize medicale pentru monitorizarea sarcinii. 

Banii sunt virați în două etape, 1.000 de lei, după săptămâna a 10-a de sarcină și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină. 

Numărul cererilor înregistrate până acum demonstrează că acest program este bine primit de viitoarele mame. Programul continuă și în acest an deoarece ne dorim să sprijinim familiile care se află într-o perioadă deosebită a vieții lor și anume se pregătesc pentru venirea pe lume a unui copil”, a declarat viceprimarul Liviu Toma. Potrivit edilului, în proiectul de buget al DAS pe anul 2024 au fost alocați pentru acest program 900.000 de lei.  

Cererile privind acordarea voucherului MATERNA BOTOȘANI se depun la sediul Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, aflat pe strada Săvenilor, nr.12, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00, sau în format electronic pe:

  • adresa de email securizată: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro
  • platforma digitală ,,Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România-www.upromania.ro 

Cardurile sunt distribuite de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, cu condiția prezentării actului de identitate în original. 

Actele solicitate în Programul MATERNA sunt:

  1. cerere tip (document care poate fi descărcat de pe site-ul DAS Botoșani)
  2. copie după cartea de identitate a solicitantei
  3. certificat fiscal eliberat de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor la bugetul local
  4. adeverință eliberată de un medic ginecolog care atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II. 

Viitoarele mame care doresc să acceseze etapa I a Programului MATERNA trebuie să depună documentele prevăzute la litera a) – d) în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I trebuie să depună documentele prevăzute la litera e), pentru a primi banii aferenți etapei a II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata