Spitalul Județean este aglomerat de pacienți cu coronavirus. Pacienții cu forme ușoare vor fi internați la Pneumoftiziologie și la Recuperare

0 1.393

Duminică, 26 aprilie 2020, la Instituția Prefectului a avut loc ședința Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României începând cu data de 16.03.2020.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirus, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat următoarea hotărâre: pentru spitalul de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul Sars-CoV-2 din județul Botoșani, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/03.04.2020- Spitalul Județean de Urgență “MAVROMATI”, se stabilesc ca unități sanitare de nivel doi pentu pacienții asimptomatici și simptomatici cu forme ușoare Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe” Botoșani. Pentru asigurarea serviciilor medicale specifice pacienților covid în cadrul unităților sanitare menționate, în funcție de nevoile identificate, se va detașa personal medical de specialitate disponibil din unitățile sanitare din județ sau din alte județe.

Măsura a avut la bază necesitatea asigurării serviciilor medicale de urgență și pacienților noncovid, având în vedere că la ora actuală blocul central al Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” înregistrează un număr mare de pacienți testați pozitiv cu coronavirus.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata