Spitalul de Boli Paleative va fi deschis de anul viitor. Primar Cosmin Andrei : „Nu mai avem nevoie de acel tunel de legătură”

0 332

Spitalul de Boli Cronice și Paleative din municipiul Botoșani, va mai rămâne o vreme nefuncțional. Primarul Cosmin Andrei susţine că la această dată sunt în desfăşurare lucrările la branşamente. Edilul a venit cu explicaţii în ceea ce priveşte lucrările la tunelul de legătură dintre clădirea spitalului de boli paleative şi cel de recuperare. Acesta nu va fi construit pentru că s-a covenit ca alimentarea bolnavilor să fie în sistem de catering. „Am preluat lucrurile din mers. Am lansat lucrările pentru branşamentul curentului electric în ceea cea priveşte acest obiectiv. Chiar dacă este pe final şi spitalul va fi reabilitat sunt oarecare întârzieri la branşamentele pentru spital pentru că nu fost o sincronizare între licitaţiile care s-au făcut şi lucrările pentru acest spital. Compania Naţională de Investiţii înaintează printr-o adresă faptul că spitalul poate fi terminat într-o lună, lucru pe care îl transmite constructorul. Se mai face referire la un tunel de legătură la Spitalul de boli paleative lucru de care nu mai avem nevoie şi pe care le-am convenit împreună cu CNI, că vom face alimentarea celor care sunt internaţi în acest spital în sistem de catering şi nu mai avem nevoie de acel tunel de legătură. Probabil a fost o scăpare a celor de la CNI”, a spus Cosmin Andrei.

Acesta speră ca de la începutul anului viitor lucrările vor fi finalizate şi să se obţină toate avizele necesare de funcţionare.
„Un termen realist ar fi începutul anului viitor. Facem toate eforturile necesare. Cel puțin pe partea de branșament electric, lucrările sunt în grafic. Dat fiind și sezonul rece, unele lucrări pot fi întârziate. În ce privește celelalte utilități, energie termică, apă și canalizare, proiectarea este gata, urmează licitația și execuțiile. Îmi doresc să avem aceste utilităţi cât mai repede finalizate la acest spital pentru că spitalul nu este funcţional. După finalizarea lucrărilor mai sunt şi alte aspecte ce ţin de acreditare, de obţinerea avizelor de funcţionare de la DSP, de la ISU, tot ceea ce înseamnă funcţionarea unui spital. Sunt optimist că vom reuşi să sincronizăm finalizarea lucrărilor cu toate demersurile pe care le fac colegii pentru a avea un spital care în aceste vremuri ne poate ajuta, dacă vor decide cei de la DSP pentru a avea botoşănenii unde să fie internaţi în această perioadă a pandemiei”, a declarat primarul municipiului.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata