Spectacol la Pomarla intrerupt de ploaie : Artisti reprogramati pentru luni seara – FOTO – VIDEO –

0 446

Sărbătoare mare duminică în comuna Pomârla, unde mii de oameni s-au adunat la amfiteatrul din centrul comunei pentru a asista la spectacolul organizat de Consiliul Local și Primăria Pomârla. Din păcate după mai bine de trei ore de spectacol organizatorii au decis întreruperea programului din cauza ploii. Artiștii ce nu au reușit să evolueze duminică seara vor urca pe scenă luni seară.

Evenimentul de la Pomârla este organizat an de an în „Duminica Tuturor Sfinților”, hram ce poartă Biserica din centrul comunei, ctitorită de Ioniță Bașotă, în urmă cu mai bine de 200 de ani. La ediția de anul acesta, au răspuns invitației primarului Dumitru Chelariu de a participa la eveniment călușarii din comuna Perieți județul Olt, autoritățile locale din comun Marga județul Caraș – Severin dar și Mihaela Huncă, deputat Pro România. „Este sărbătoarea noastră de suflet, sărbătoare anuală de hramul Bisericii pe care îl sărbătorim așa cum se cuvine.  Această zi nu poate trece fără voie bună. Dimineața este alocată bisericii  după care de la amiază copii se bucură în primul rând la aceste parcuri de joacă și apoi de cinci ani încercăm să facem acest spectacol nocturn în care invităm ansambluri folclorice din toată țara, din județul Botoșani, din regiunile istorice ale României, din Republica Moldova și Ucraina. Cu bucurie în suflet vă spun că în acest an avem o mare surpriză o prezență tocmai din județul Olt, călușarii vestiți ai României au ajuns și la Pomârla cu ocazia Festivalului „Mugurelul” de la Dorohoi. M-am bucurat că am reuşit să-i invităm şi la Pomârla pe căluşarii şi dansatorii din Perieţi judeţul Olt. Avem deasemenea şi oaspeţi din Republica Moldova, de la Chişinău, din judeţul Neamţ, Bucureşti, Bacău, Iaşi. Avem alţi invitaţi surpriză, pentru că parteneriatele aduc bine comunităţilor, avem un întreg Consiliul Local împreună cu primarul  comunei Marga din judeţul Caraş – Severin însoţit şi de doi preoţi din comună.”,  a declarat Dumitru Chelariu.

– VIDEO –

Şi pentru că un an trece repede primarul Dumitru Chelariu se pregăteşte pentru ediţia de anul viitor când se vor sărbători şi 600 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Pomârla. Este foarte important pentru noi să dezvoltăm aceste acțiuni culturale, să invităm câți mai mulți participanți la ediția de anul viitor când comuna noastră ajunge la 600 de ani de la prima atestare documentară din 1420. Anul viitor va fi marcat cu evenimente culturale deosebite și vom încerca să dezvoltăm parteneriate mult mai strânse cu toate regiunile istorice ale României, să avem reprezentanți chiar din toată țara dar și din Republica Moldova și Ucraina pentru a da strălucirea cuvenită celor 600 de ani de la atestarea documentară.” , a spus primarul localităţii Pomârla. VIDEO

Spectacolul a fost deschis de elevii fanfarei „Moștenitorii” din municipiul Dorohoi urmaţi de copii Liceului Anastasie Başotă din Pomârla. Au urma membrii grupului Vatra alături de Mariana Honceru. Pe scenă au urcat membrii grupului „Eu cred” din Bicaz. Cei prezenţi în amfiteatru s-au prins în hore şi sârbe pe timpul programului oferit de Diana Sârbu alături de membrii Ansamblului Peliniţa din Republica Moldova. Şi deşi ploia a început să încurce planurile organizatorilor publicul a avut răbdarea să mai asiste şi la scurta evoluţie a căluşarilor din comuna Perieţi judeţul Olt. Şi pentru că ploaia şi vântul s-au dezlănuţuit organizatorii au sistat programul deşi lângă scenă erau ajunşi şi Nicu Mâţă şi Eliza Hechelciuc cei care trebuiau că continue evenimentul. Spectacolul va fi reluat luni de la ora 20.00.

VIDEO Dumitru Chelariu si invitati Mihaela Huncă şi oficiali din comuna Marga din judeţul Caraş – Severin

VIDEO  copii Liceului Anastasie Başotă din Pomârla

VIDEO grupul Vatra şi Mariana Honceru

VIDEO Diana Sârbu

VIDEO căluşarii din comuna Perieţi judeţul Olt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata