parlamentare sus
achitei top

Solutii pentru finalizarea lucrarilor la Teatrul Mihai Eminescu

0 625

Primăria a găsit o soluţie pentru deblocarea lucrărilor de la Teatrul Mihai Eminescu finanţare europeană cu o cofinanţare locală din credit. Primarul Cătălin Flutur a declarat că, împreună cu o primărie din ţară, a făcut demersuriprin care proiectele susținute financiar cu fonduri europene dar care nu au fost realizate, să poată fi transferate în exercițiul financiar 2014 – 2020. Acesta este şi replica edilului pentru senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, care a anunaţat la finalul săptămânii trecute că pe lista sinteză de la Compania Națională de Investiții (CNI) a intrat şi Teatrul Mihai Eminescu. „Am văzut că foarte multă lume vorbeşte dar nu se pricepe este vorba ce se va întâmpla cu Teatrul Mihai Eminescu. Am văzut că nu știu ce partid ar fi rezolvat problema. Problema ar fi fost să fim prinși pe o listă sinteză a CNI-ului și este foarte bine dacă vom fi prinși și acolo și ulterior să se bugeteze lucrarea, că noi știm ce înseamnă listele sinteză”, a declarat Cătălin Flutur.

psd parl jos

Există posibilitatea asigurării fondurilor inițiale, adică celor 5 milioane de euro pentru modernizarea Teatrului Mihai Eminescu datorită Planului Operațional Regional – programul proiectelor restrospective pe o axă pentru monumente istorice. „Asta înseamnă că putem lua bani înapoi de la Uniunea Europeană
pentru finalizarea teatrului. Proiecte retrospective înseamnă de fapt o fazare cum s-a întâmplat pe POS Mediu care s-au fazat pe POIM. Aici nu se chemaă fazare se cheamă proiecte retrospective. Și aici, ca să putem să intrăm în acest program, trebuie să înapoiem cele 4 milioane de lei care s-au cheltuit la Teatru prin primul program. Înapoiem 4 milioane de lei și luăm înapoi 5 milioane de euro”, a precizat edilul municipiului. Municipalitatea nu dispune de cei 4 milioane de lei care ar trebui înapoiaţi şi în această situaţie ar fi necesar obţinerea unui credit. „Am o întrebare. De unde o să îi înapoiem? Pentru că noi nu avem acești bani în momentul de față și atunci o să mergem iar să cerem Consiliului Local să ne permită să facem un credit. Dar este de departe soluția cea mai bună, cea mai sigură şi cu cei mai mulţi bani. Se cunoaşte că la Minister sunt oameni care sunt specialiști și au lucrat la acest program nou”, a completat primarul Cătălin Flutur. Cu cei 5 milioane de euro municipalitatea ar reuşi să finanţeze lucrările de consolidare dar și cum restul de intervenții rămase.

Edilul nu cunoaşte însă niciun termen al acestor proiecte retrospective şi că se așteaptă ghidurile de la autoritatea de management.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata