Șoferul autocarului din accidentul de la Pașcani: „Mulțumesc lui Dumnezeu că au scăpat toți cu viață”

1 4.759

Șoferul care a condus autocarul în care se aflau membrii Ansamblului „Flori de Măr” a acceptat ieri să vorbească despre tragedia petrecută la Pașcani. Marcel Politic spune că nu înțelege ce s-a putut întâmpla și dă vina pe carosabilul alunecos

Marcel Politic, șoferul care s-a răsturnat cu autocarul în care se aflau membrii Ansamblului „Flori de Măr”, a discutat cu reporterii BZI despre tragedia de la Pașcani. Vizibil afectat de cele întâmplate, bărbatul a spus că nu înțelege cum s-a produs accidentul în urma căruia zeci de persoane au fost rănite. Deși are peste 35 de ani de experiență, Marcel spune că pur și simplu nu a mai putut controla autocarul.

„Am 35 de ani de când conduc autocare, n-am avut niciun accident, n-am avut nimic, n-am putut să concep vreodată că n-o să pot stăpâni o mașină în drum. S-a întâmplat în două secunde. Ce vă pot spune este că urma o curbă și am observat mâzgă pe jos, cum au adus tractoarele care au lucrat pământul”, a spus șoferul autocarului, pentru bzi.ro.

Totul avea să scape de sub control în momentul în care șoferul autocarului a călcat pedala de frână. În câteva clipe, dezastrul avea să se producă.

„Am călcat frâna, am simțit cum mașina s-a dus într-o parte, iar atunci am dat drumul. Din experiența mea, când dai drumul la frână, mașina se redresează, dar nu s-a mai întâmplat așa, în două secunde s-a dus”, a precizat Marcel, șoferul autocarului implicat în accidentul de la Pașcani.

Întrebat de reporteri ce s-a întâmplat după impact, șoferul autocarului abia se putea abține din plâns.

simio cosma

„După șocul ală a început panica, toți răcneau, au început să vină salvările, a venit poliția. Nu pot să explic nimănui prin ce situație am trecut, dar nu aș dori nici celui mai mare dușman al meu să treacă prin așa ceva. Mă bucur că fata a putut fi operată și îi mulțumesc lui Dumnezeu încontinuu că nu a rămas infirmă. Am și eu copii, nepoți și știu ce înseamnă, mulțumesc lui Dumnezeu că au scăpat toți cu viață”, a completat șoferul autocarului.

Reporterii BZI l-au întrebat pe șofer ce viteză avea înainte de producerea accidentului. Acesta a spus că circula cu viteză redusă, din cauza condițiilor meteo.

„Nu aveam viteză. Maxim 60 la oră aveam”, a mai spus șoferul autocarului.

 

Totuși, cauza de producere a accidentului a fost neadaptarea vitezei la condițiile de mers. Vor fi făcute mai multe expertize în urma cărora se vor stabili exact cauzele care au dus la producerea accidentului rutier.

Odată ce autocarul s-a răsturnat, pasagerii s-au izbit unii de alții. Numărul victimelor a fost atât de mare și din cauza faptului că majoritatea pasagerilor nu purtau centură de siguranță. Legea spune că șoferul trebuie să se asigure că aceștia poartă centura de siguranță, iar pasagerii sunt obligați să o poarte pe tot parcursul deplasării.

„Nu știu dacă copiii purtau centură, lumina era stinsă, nu mai știu ce era în spate, ca tinerii…”, a spus pentru bzi.ro, șoferul autocarului.

Sursa bzi.ro

 

 

 

 

 

1 Comentariu
  1. Graur Andrei Spune

    Ești un om în vârstă fără experiență care pana acum te a păzit Dumnezeu dar experienta zero.Mai ales mâzgă ceata nu mai vb ca e mai bine.Apucate de altceva sincer.Sa îți zic o vorba ca ai condus de 35 de ani.ok O data trebuie sa se întâmple nu de mai multe ori cât de șofer ești!Doamne Ajută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata