Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România recomandă vaccinarea gravidelor

0 446

Societatea de Obstetrica şi Ginecologie din România recomandă vaccinarea gravidelor.

„Infecţia sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, spune prof. univ. dr. Daniel Mureşan, preşedintele SOGR. Preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România (SOGR), dr. Daniel Mureşan, spune că anul trecut au fost 82 de cazuri, din fericire cele mai multe au fost forme uşoare sau moderate, depăşite cu tratament. „Anul acesta avem deja 120 de cazuri, dintre care cel puţin cinci au fost forme severe, greu de tratat. Din păcate există şi cazuri complicate la femei tinere care au făcut forme severe de COVID. În interesul ambelor persoane – mamă şi copil – de multe ori trebuie să declanşăm naşterea prematură”, spune dr Daniel Mureşan.

Acesta recomandă vaccinarea: „este sigură, arată datele adunate de organizaţiile internaţionale de ginecologie. Sunt deja zeci de mii de cazuri de gravide vaccinate, nu au avut nicio complicaţie, oricând se pot vaccina, inclusiv în primul trimestru”.

 

Vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenţie eficientă care reduce riscurile îmbolnăvirii şi pe cele asociate trecerii prin boală (complicaţii pentru mamă şi copil, risc de naştere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces).

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata