Site-ul unde românii se pot programa pentru vaccinul împotriva COVID-19

0 304

O pagină de internet care permite programarea românilor pentru a se putea vaccina împotriva COVID-19 este funcţională de astăzi, anunţă, luni, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

Momentan, se pot înscrie pentru vaccin doar persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, nu şi restul populaţiei.

Programările pentru administrarea vaccinului se pot face pe pagina https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

„Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). 
Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale”, anunță, luni, Comitetul național privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit datelor transmise de autorități, în prima fază se pot programa pentru vaccin cei din domeniul sănătății și social – sistem public și privat:

a) personalul din spitale și unități ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii;
b) personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU;
c) personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară;
d) personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;
e) personalul din serviciile stomatologice;
f) medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;
g) paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;
h) personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;
i) personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;
j) personalul din serviciile de sănătate publică și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică;
k) personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;
l) personalul din centrele de dializă și transfuzii;
m) personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

Paşii de înscriere pentru vaccinare

1. Persoanele care se programează pentru a fi imunizate împotriva COVID-19 trebuie să-şi facă un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon.

2. În contul creat, românii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

3. În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.

4. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata