parlamentare sus
achitei top

Sistemul de avertizare „RO-ALERT” poate fi implementat

0 494

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, proiectul de lege privind implementarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

psd parl jos

Camera Deputaţilor a adoptat, în 28 februarie, proiectul de lege privind implementarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, felicitând Guvernul Tudose pentru emiterea acestei Ordonanţe.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”, bazat pe tehnologii moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, potrivit raportului adoptat de Camera Deputaţilor.

Sistemul „RO-ALERT” presupune multiple avantaje faţă de cel actual, dintre care cele mai importante sunt reprezentate de: transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, transmiterea rapidă a mesajelor către toţi utilizatorii aflaţi în arealul ameninţat chiar în condiţii de congestie a reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, se arată în documentul citat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata