Sinistratii din blocul de pe strada Primaverii la discutii cu primarul Flutur si prefectul Slincu : „Aici in fata tot este impodobit, noi unde facem Craciunul?” – FOTO – VIDEO –

0 1.071

Sinistraţii din blocul afectat de explozia din strada Primăverii au fost luni la Primărie. Aceştia doresc să fie siguri că la finalizarea lucrărilor de construcţie vor avea banii necesari să achite lucrările să se poate muta cât mai repede în locuinţele lor.

Viceprimarul Marian Murariu le-a semnat autorizația de construcție pentru începerea lucrărilor de reabilitare.

Apoi au discutat cu primarul Cătălin Flutur. Aceştia au vrut să fie siguri că atunci când vor începe lucrările vor avea bani pentru a le finaliza în totalitate.
În cont la această dată aceştia în cont au în jur de 30.000 de lei, după ce au achitat serviciile expertului care au costat 7.500 de lei. Luni compania Formens le-a promis un ajutor de 25.000 de euro dar care nu acoperă costurile totale.

VIDEO „Totuși ar trebui urgentată și de Primărie și de Prefectură pentru că, vine iarna și ce facem? În câteva zile vine înghețul. Aici la dv. aici în față tot este împodobit, noi unde facem Crăciunul? Venim aici? O să venim aici”, a spus unul dintre locatarii din blocul afectat de explozie.

VIDEO

Cătălin Flutur a precizat că municipalitatea a întreprins toate demersurile pe care a putut să le facă pentru a veni în sprijinul lor. „Nu numai că am urgentat dar am făcut tot ce ne-a stat în putință. Și dacă vreți, fac și o inventariere, că am văzut mai nou că altcineva își arogă niște drepturi. Aici nu e vorba de niciun fel de laudă. Este o problemă gravă a dv. iar noi ajutăm atât cât ne poate permite legea. Am dat acel ajutor de urgență de la Primărie, am contactat primul expert care ne-a dat acea soluție. Tot noi am făcut și numai eu știu cât l-am rugat pe dl Szalontay pentru că știam că lucrează pe parte de structuri și nu pe fundații”, a precizat Cătălin Flutur. – VIDEO
După ce au discutat cu edilul municipiului cetăţenii au mers şi la prefectul Dan Șlincu. Prefectul le-a transmis că a discutat cu directorul Agenției Județene de Inspecție și Prestații Sociale (AJPIS) prin care se plătesc ajutoarele de la Guvern. „Discutăm despre sumele de bani pentru fiecare familie din imobilul respectiv care vin din fondurile Ministerului Muncii. Săptămâna aceasta se dorește să se intre pe o Hotărâre de Guvern cu alocarea acestor sume. Dacă nu, mai sigur săptămâna viitoare. O să primiți sigur, de lucrul acesta să fiți liniștiți”, a spus Dan Șlincu. Ajutorul de Guvern este în valoare de aproximativ 7.000 de lei pentru fiecare familie.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata