Sindicalistii Cartel Alfa au protestat la Prefectura : Hotii! Hotii! – VIDEO –

0 348

Protest cu huiduieli, vuvuzele şi fluierături azi în faşa Instituţiei Prefectului Botoşani. Circa 300 de sindicalişti au participat la acţiunea organizată de Cartel Alfa, filiala Botoşani, ca urmare a nemulţumilor cauzate de aplicarea legii salarizării, respectiv a contribuţiilor ce urmează a fi transferate de la angajatori la angajaţi. Au participat la acţiunea salariţi din sănătate, Urban Serv, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
„Noi municim şi gândim dar bani când primim”, „Transferul taxelor sociale ale angajatorului la angajat = lipsa de sustenabilitate a sistemului public de pensii”, „Ne-aţi promis salarii mari dar acum ne daţi doi bani”, au fost doar cateva dintre mesajele sindicaliştilor.

„Astăzi pichetează Botoșani împreună cu alte câteva județe. În primul rând ne opunem transferului taxelor sociale de la angajator la angajat pentru că asta nu duce decât la o scădere a salariilor nete fără un mecanism juridic de a face corecția necesară. Banii pe care angajatorul îi dă astăzi pentru salariat să-i treacă în salariul brut, pentru ca astfel salariatul să nu aibă nimic de pierdut”, a declarat Daniel Bulboacă, președinte Cartel Alfa. VIDEO
O altă nemulţumire este şi dispariția contractelor colective de muncă la nivel de ramură. „Ne-a blocat negocierile la nivel superior. Nu mai avem contract de muncă la nivel național sau la nivel sectorial. Plus că la nivelul unităților, oamenilor le este greu să se constituie în sindicate, acolo unde angajatorul are sub 15 salariați. Numărul 15 este numărul nimin de salariați care pot constitui un sindicat”, a precizat liderul sindical.  VIDEO
Pe data de 4 octombrie se anunță a avea loc la București unul dintre cele mai mari proteste organizate în ultimii ani de la Botoşani urmând să plece 100 de sindicalişti.

 

VIDEO

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata