Sindicalistii BNS picheteaza azi Prefectura

0 385

Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical, filiala Botoşani picheteaza azi Instituţia Prefectului. Timp de o oră, de la 15.00 la 1600, aceştia vor trage un semnal de alarmă Guvernului cu privire la implementarea măsurii de reducere a costului cu forța de muncă al angajatorului, prin transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților. „Ne arătăm deplina disponibilitate pentru a identifica un set de măsuri alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială. NU ne asumăm însă obiectivul Guvernului vizat prin această măsură, respectiv cel de reducere a costului cu forța de muncă în favoarea angajatorilor”, se arată în comunicatul de presă emis de BNS.

În cazul în care Guvernul nu-și va revizui decizia de implementare a celor 2 măsuri (transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului și desființarea celor 4 fonduri speciale) Biroul Executiv BNS a decis acțiunile ce vor fi întreprinse de confederație în perioada următoare, respectiv:
– În intervalul 30.10 – 10.11.2017 vor fi organizate cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local.
– În funcție de reacția Guvernului României se are în vedere organizarea unui miting de amploare la București.
În cazul în care Guvernul României, ignorând solicitarile și protestele nostre, va emite ordonanțe prin care să aducă modificări atât Codului Fiscal cât și legislației în domeniul securității sociale, Biroul Executiv BNS a decis urmarea tuturor căilor legale pentru contestarea acestora, atât pe plan intern cât și internațional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata