Sindicaliştii avertizează asupra unei greve în administraţia publică locală

0 254

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţă că sunt îndeplinite condiţiile declarării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administraţiei publice locale.

Reprezentanţii FNSA susţin că în ultima perioadă organizaţia a întreprins nenumărate demersuri şi a solicitat Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor din administraţia publică locală.

Văzând politica constantă a Guvernului României de a emite acte normative ȋn materia salarizării personalului din administraţia publică locală, prin derogări şi exceptări succesive şi discriminatorii de la aplicarea ȋntocmai şi ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, FNSA constată că sunt pe deplin ȋndeplinite condiţiile de facto şi de iure a declarării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administraţiei publice locale”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Printr-o adresă transmisă premierului în 25 ianuarie, FNSA a notificat despre acest lucru şi a reiterat doleanţele angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală şi în unele instituţii aparţinând administraţiei centrale, solicitând convocarea federaţiei la discuţii, iniţierea şi adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaţilor reprezentaţi.

 

„În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, există premise reale ca anul electoral 2024 să fie perturbat de numeroase acţiuni de protest de tip grevist, la care vor participa salariaţii din administraţia publică locală şi cei ai unor instituţii cu rol în organizarea şi gestionarea proceselor electorale”, se mai arată în comunicat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata