Senatul a adoptat proiectul prin care medicii se pot pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani

0 613

Senatul a adoptat, în plenul de miercuri, iniţiativa legislativă privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii posibilităţii ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani.

 

De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbaţi şi femei ar putea să crească la 67 de ani, prevede proiectul de lege adoptat, miercuri, de senatori. De altfel, nu este obligatoriu ca medicii să se pensioneze la vârsta de 67 de ani, ci doar la cerere.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii modifică art.391 alin. (1) după cum urmează:

„Art. 391 . (1). Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatorilor în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare şi cu cel puţin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare”, se arată în proiectul de lege.

 

În expunerea de motive, se prevede că „una dintre gravele probleme, considerată de spacialişti ca fiind o problemă de interes naţional, este cea cu privire la deficitul de personal din sănătate.”

 

Proiectul de lege privind reforma în domeniul sănătăţii va fi trimisă spre dezbatere şi votla Camera Deputaţilor, for decizional pe iniţiativa legislativă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata