locale psd
locale sus

Senatorul PNL Costel Soptica cere Guvernului masuri concrete pentru stoparea exodului medicilor

0 878

Liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, a cerut ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile necesare pentru stoparea exodului masiv al medicilor români.
„La nivelul ţărilor Uniunii Europene se constată în continuare o lipsă acută a personalului medical specializat, fenomen care generează an de an un exod masiv al corpului medical românesc, pe fondul condiţiilor încă vitrege din sistemul sanitar românesc”, a arătat parlamentarul botoșănean în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.
În finalul interpelării, Costel Șoptică i-a adresat ministrului de resort următoarele întrebări: „1. Ce strategie are Ministerul Sănătăţii pentru a stopa exodul medicilor?; 2. Aveţi o evidenţă clară a personalului medical din România care a solicitat certificate de conformitate pentru a lucra în alte ţări?; 3. Câţi medici şi asistente medicale din judeţul Botoșani au plecat să profeseze în străinătate în ultimii cinci ani?”.
„Motivaţia plecării din ţară a medicilor este primordial cea financiară, deoarece sistemul autohton care a investit în pregătirea acestora încă nu este pregătit în prezent să le ofere premisele unui trai decent. Dacă Guvernul nu este în stare să ia măsurile de rigoare pentru a opri plecarea masivă a medicilor și asistenților, vom ajunge în scurt timp într-o situație de colaps, în condițiile precare ale sistemului medical de stat”, a concluzionat senatorul liberal.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoșani Costel Șoptică, 3 noiembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata