Senatorul Dorinel Cosma: Țara arde și puterea se piaptănă

0 166

În cadrul unei conferințe de presă, senatorul Dorinel Cosma, de la AUR, a atras atenția asupra problemelor grave din Sănătate, atât de la Botoșani cât și din țară și a subliniat situația critică în care se află toată țara, în vreme ce guvernanții urzesc strategii pentru confortul clientelei politice. De asemenea, senatorul Dorinel Cosma e explicat necesitatea protestelor AUR față de decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale și a propus un pact politic pentru binele cetățenilor, măcar în lunile de dinaintea alegerilor. Vezi mai jos toată pledoaria senatorului Dorinel Cosma.

 

”Dragi botoșăneni, dragi români, stimați guvernanți, haideți să ne trezim. Sănătatea este în moarte clinică dar noi continuăm să ne amăgim în grădina incompetenței.

 

Gândaci la pediatrie, mită și șpăgi de poveste la spitalul județean, mame și copii care mor în maternitatea în care viața ar trebui să înceapă, nu să se sfârșească, bătălii la Urgențe pentru dreptul de a fi tratați omenește, spitale care ard sau din care pacienții ajung direct la morgă din cauza dotărilor neperformante, a lipsei de profesionalism sau a indiferenței autorităților tutelare față de lipsurile din aceste unități.

 

Asta este Sănătatea botoșăneană și în țară. Atât merită copiii, părinții, bunicii, familiile noastre?

 

Și din păcate rețeta morții clinice a sistemului de sănătate a fost aplicată și în alte județe.

 

Perfuziile politice nu pot crește speranța de viață.

 

Încă din 2021 am atras atenția în Senat asupra acestor probleme. Dar în loc să se găsească soluții, cei ce dețin vremelnic puterea în această țară nu fac decât să adâncească prăpastia și să agraveze rănile Sănătății.

 

Cine are interes să decimeze populația? Cui servește această strategie?

 

În altă ordine de idei, am văzut că celelalte partide se tem tot mai mult de AUR. De ce trebuie să existe această atitudine față de cei ce vor altceva pentru români, altceva decât până acum? Oare când au intrat în politică și au cerut voturile botoșănenilor, ale românilor, atât peneliștii cât și pesediștii nu au jurat pe inimă și pe conștiință că au în vedere doar interesele cetățenilor?

 

De ce trebuie ca partidele de la putere să dea foc României doar pentru a-și păstra funcțiile?

 

Protestele AUR din aceste zile sunt justificate și nu fac decât să aducă în atenția PSD și PNL că Botoșaniul și România vor altceva, iar alegerile comasate încalcă însăși Constituția.

 

Nu ar fi rău ca măcar în an electoral să își întoarcă fața către oameni! Propun tuturor partidelor, tuturor liderilor și membrilor lor ca măcar în aceste luni de dinaintea alegerilor să renunțe la demagogie și politică de fațadă și să își îndrepte toată atenția și toate resursele către cetățeni.

 

Și tuturor ne va fi mai bine” – senator Dorinel Cosma, AUR Botoșani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata