Senatorul Costel Soptica cere sprijin de la autoritati sa-i sprijine pe primarii localitatilor afectati de inundatii

0 233

Având în vedere pagubele însemnate lăsate în urmă de intemperii, atât la nivelul gospodăriilor, a terenurilor cultivate, dar și a infrastructurii rutiere, este absolut obligatorie o reacție imediată a autorităților județene și centrale.

         Deja primarii ale căror comune/orașe au fost afectate de ploile, furtunile și vijeliile care s-au abătut asupra județului Botoșani au luat primele măsuri în ceea ce privește siguranța oamenilor, evaluarea pagubelor și refacerea stricăciunilor în măsura posibilităților financiare, este necesară implicarea autorităților județene pentru îndepărtarea efectelor vremii neprielnice.

        Din acest considerent, solicit, pe de o parte, Consiliului Județean Botoșani să acorde sprijin și să pună la dispoziție banii din Fondul de Rezervă prinși în bugetul pe anul acesta, iar pe de altă parte, solicit Instituției Prefectului Botoșani să uzeze de pârghiile necesare pentru a accesa bani din Fondul de Rezervă al Guvernului. Totodată, este necesară intervenția cât mai rapidă a furnizorului de electricitate pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor electrice afectate de vremea rea.

         Este evident că unitățile administrativ- teritoriale în cauză nu pot să acopere cheltuielile necesare refacerii caselor avariate sau a drumurilor, deoarece bugetele pe acest an au fost mult mai mici decât anul trecut. De aceea autoritățile județene au obligația de a se întâlni și evalua cât mai repede pagubele și a acorda sprijin de îndată.

       De asemenea, fac un apel la parlamentarii PSD să facă demersuri atât la nivel județean, cât și la nivel central. Este momentul să le sară în ajutor si să îi sprijine pe primarii cu care nu ratează niciun moment să se fotografieze și să-și asume public reușitele acestora.

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata