Senator Dorinel Cosma: „Nu vă mai jucați cu soarta românilor!”

0 277

În ședința Senatului din cursul zilei de marți, 14 noiembrie, senatorul Dorinel Cosma a adresat colegilor din Parlament dar și întregii țări o declarație politică ce pare a fi off-ul românilor de pretutindeni. Redăm mai jos, integral, declarația senatorului Dorinel Cosma, cel care vrea mai mult pentru botoșăneni și pentru români.

Stimați colegi,

De 34 de ani aleșii românilor, trimiși în structurile de stat să le facă viața mai bună, se joacă cu destinul lor. Hârjoana politicianistă din Parlament și Guvern, joaca de-a baba oarba cu interesele românilor, practicat de către toți cei ce avem puterea deciziei în acest stat, trebuie să înceteze.

Dragi colegi, indiferent de culoarea dumneavoastră politică, mergeți și transmiteți partenerilor dumneavoastră partinici că nisipul din clepsidră se scurge repede și ne vor judeca aspu generațiile ce vor urma după noi. E timpul să facem ceva și pentru țară, pentru milioanele de români care încă mai privesc cu speranță spre noi și să încetăm golaniada de tip nou, ridicată la rang de politică de stat.

Putem să dăm copiilor și nepoților noștri o Românie din care să nu mai vrea nimeni să plece, stă în puterea tuturor. A noastră și a colegilor dumneavoastră din Guvern. Haideți să lăsăm bătăliile politice și contrele de dragul războiului pentru campaniile electorale. Iar când intrăm în aceste instituții ale statului, ale românilor, precum Parlamentul, Ministerele sau Președinția, să cooperăm pentru a le fi românilor mai bine.

E dureros pentru noi și incredibil pentru opinia externă că, după 34 de ani de democrație haotică, aleşii poporului încă mai muncesc fără odihnă pentru identificarea şi implementarea de scenarii care să aducă foloase materiale anumitor grupuri de interese mai puţin ortodoxe, în vreme ce zeci de milioane de români trăiesc de azi pe mâine.

În vreme ce noi facem sau ne prefacem aici că urzim pachete legislative menite să dinamizeze democraţia în România, cei mai mulţi români au rămas fără locuri de muncă, nu mai au surse de venit şi sunt obligaţi să traverseze toate stările catastrofale ale degradării umane.

simio cosma

Realitatea este că instituţiile din România par să fi creat şi se străduiesc să menţină mecanismele prin care populaţia să recunoască şi să accepte că birurile se însuşesc şi se plătesc până la ultima suflare. Sclavagismul democratic tinde să devină o formă de guvernare.

România continuă să fie împărţită în vlădică şi opincă. Canoanele la care sunt supuşi oamenii de rând sunt luate în derâdere de către toţi parveniţii şi oportuniştii ultimelor trei decenii, de către toţi „băieţii deştepţi” care, prin trafic de influenţă sau prin diplome obţinute cu sfânta şpagă, au primit invitaţie la festinul politic ce le atribuie statutul de VIP-uri sociale.

Românii s-au săturat de găştile așa-zis intelectuale care subjugă interesele poporului, condamnând societatea civilă la „traiul decent” al lumii a treia.

Trăim vremuri în care suicidul a devenit calea spre eliberarea din ghearele neputinţei, a lipsurilor materiale, a durerii de a-ţi vedea copiii privind cu ochii înrouraţi la opulenţa beizadelelor politice. Cu fiecare zi de nepăsare guvernamentală, puterea devine complice la o formă nouă, neomologată, a genocidului de catifea.

Românii, cei năpăstuiţi de toate guvernele, chiar dacă nu au cunoştinţe de economie politică, sunt convinşi că într-o societate civilă întâi se majorează veniturile populaţiei în mod democratic, se instituie obligativitatea egalităţii de şanse şi a drepturilor pe temei constituţional şi abia apoi se fac anumite echilibrări economice, potrivit standardelor sau directivelor europene.

Românii aclamă elaborarea şi implementarea de legi antisărăcie.

Aveţi, domnilor guvernanţi, această posibilitate!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata