locale psd
locale sus

Seful Politiei Rutiere vrea ca locurile de parcare concesionate sa fie libere ziua

0 2.797

Lipsa locurilor de parcare şi aplicarea noului regulament de ridicare şi blocare a autoturismelor va da bătăi de cap şoferilor. Numărul mare de maşini, numărul redus a locurilor de parcare l-a făcut pe şeful Poliţiei Rutiere a Municipiului Botoşani să vină cu o serie de amendamente şi propuneri.Municipalitatea aşteapă avizul Poliţiei Municipale pe baza regulementului.

„Vis a vis de legalitatea ridicării autovehiculelor staționate regulamentar, la un subpunct era ridicarea autovehiculelor oprite regulamentar. Având în vedere că este vorba despre ridicarea autoturismelor, acest aspect putea duce la contraveniența unor petiții sau plângeri”, a spus Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale. În acelaşi timp acesta vine cu propunerea ca locurile de parcare concesionate să poată fi folosite pe timpul zilei de toţi şoferii.  „Trebuie să asigurăm participanților la trafic și locuri de parcare. Ridicăm autoturisme dar oferim și locuri de parcare. Noi am venit cu propunerea ca pe timpul nopții acele locuri concesionate să aparțină celor care plătesc, iar pe timpul zilei, să fie în mare parte libere. La Botoșani suntem de regulă, cei mai mulți bugetari, avem un timp de lucru 8:00 – 16:00 și atunci am zis ca în intervalul 7:00 – 15:00 oricine să poată ocupa acel loc de parcare”, a precizat Victor Ciubotaru.

Acesta este însă contrazis de viceprimarul Cosmin Andrei care susţine că ridicarea tuturor restricțiilor pe timpul zilei la locurile de parcare concesionate nu face obiectul regulamentului actual.

„Nu se poate în acest regulament. Parcările sunt reglementate de altă Hotărâre de Consiliu Local și avem contracte în derulare până la sfârșitul anului. De anul viitor, putem discuta dar pe cealaltă Hotărâre de Consiliu Local”, a spus Cosmin Andrei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata