Seful educatiei botosanene face apel la parinti sa trimita elevii la pregatire

0 659

Două săptămâni, acesta este termenul în care unităţile şcolare botoşănene să trimită la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) un plan de măsuri care să ducă la îmbunătăţirea rezultatelor elevilor în urma rezultatelor la simularea examenelor naţionale.
Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, susţine că dacă planul este real şi coerent, acesta este aprobat de IŞJ. „Cadrele didactice fac ore de pregătire suplimentară. Din păcate, la acele ore de pregătire vin tot acei copii care au rezultate bune. Asta e realitatea şi de aceea avem nevoie de sprijinul părinţilor pentru a-i trimite pe copii la orele de pregătire suplimentară, pentru că şcoala îi aşteaptă. Dacă ar fi să fim corecţi şi realişti, pentru rezultatele slabe de la simularea examenelor naţionale suntem vinovaţi cu toţii. Şi noi, ca profesori, poate că ar trebui să fim mai aplicaţi, să găsim metode să-i atragem pe copii la şcoală, părinţii poate au şi ei partea lor de vină şi inclusiv elevii”, a spus Gabriel Hârtie.
La simularea Evaluării Naţionale, doar 42,51% dintre elevii din clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5, în timp ce la clasa a XII-a, rata de promovare a fost de numai 37,24%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata