Secretarul municipiului nu a dat aviz de legalitate pentru hotarari luate in CL pentru Urban Serv

0 295

Două hotărâri de Consiliu Local aprobate în şedinţa de la finalul lunii iulie cu privire la Urban Serv nu au primit avizul de legalitate din partea secretarului Primăriei.

Prima hotărâre vizează proiectul cu tarife diferențiate – deşeuri menajere şi deşeuri reciclabile.  „Documentele care au fost anexate proiectului de hotărâre și pe site este raportul de specialitate a compartimentului care face referire la opinie separată a reprezentantului nostru în acea comisie de negociere a tarifului de la nivelul Consiliului Județean și în acea opinie separată sunt menționate pe detalii fiecare componentă din acel tarif. Nu am semnat hotărârea, am întocmit un referat și am menționat de ce. Eu sunt jurist, ca formă pot să spun că acea hotărâre îndeplinește condițiile dar pe formă analiza tehnică a componentelor pe tarif nu stă în competența mea. Neavînd un punct de vedere de la ADI ECOPROCES, de la Urban Serv, să spună ceva că opinia asta nu este bună deoarce noi susținem asta și asta, am spus fiecare să răspundă pentru ce a scris”, a explicat Oana Georgescu, secretarul primăriei.

Aviz nefavorabil a fost dat şi  la hotărârea cu privire delegarea de gestiune a serviciului de salubrizare și deszăpezire către Urban Serv . „Și acolo este un raport de specialitate cum prevede legea și acolo sunt invocate niște prevederi legale de care trebuie să ținem cont. Propunerea de delegare directă a fost făcută dar nu spune care este temeiul legal. Noi atât ne-am priceput să găsim temeiul legal care să spună că trebuie făcută cu delegare prin licitație publică”, a spus Oana Georgescu.

Cele două proiecte de hotărâre au fost duse ieri la Prefectură şi se aşteaptă concluziile acestei instituţii. „Prefectura are termen de şase luni să verifice legalitatea, dar noi am cerut în scris aviz expres pentru ca să ştim ce facem şi noi şi Urban Serv şi ADI Ecoproces. Nu vrea nimeni să pună niciun băţ la nicio roată, nu vrea nimeni să împiedice activitatea, dar trebuie să fie totul legal. Am făcut din nou adresă la Consiliul Concurenţei şi am explicat iar situaţia de fapt şi de drept şi aşteptăm un răspuns”, a precizat  Oana Georgescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata