În privinţa fructelor şi legumelor, elevii vor primi mere, pere, struguri şi prune sau salate de morcovi cu păstârnac, ţelină, sfeclă roşie, ardei graşi şi castraveţi proaspeţi.
Fructul trebuie sa aibă cel puţin 100 grame, iar salatele, cel puţin 200 grame.

Sunt reguli clare şi pentru produsele de panificaţie. Trebuie făcute din făină integrală, fără zahăr sau îndulcitori, iar de aditivi alimentari nici nu poate fi vorba!

Autorităţile vor cheltui 60 de bani pentru fiecare porţie de fructe şi legume, 88 de bani pentru produse lactate si 57 de bani pentru produsele de panificaţie.

Programul pentru meniu

  • LUNI        LAPTE+CORN
  • MARTI     MAR+COVRIGI
  • MIERCURI   IAURT+BATON
  • JOI          PARA+BISCUITI
  • VINERI   LAPTE+CORN