1 martie andrei

Se redeschid şcolile! Decizia, adoptată la Cotroceni în urmă cu puţin timp, se aplică din 8 februarie

0 175

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu, cu miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu, precum şi cu şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și cu Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Participanţii au hotărât deschiderea şcolilor, pe baza rezultatelor înregistrate în ultima perioadă, referitoare la pandemia de COVID, transmite Antena 3, citând surse politice.

Astfel, ar urma să meargă fizic la şcoală copii din ciclul primar (clasele I – IV), cei din anii terminali (clasele VIII şi XII) precum şi cei de vârstă preşcolară – la creşe şi grădiniţe.

Sorin Câmpeanu a enumerat categoriile de elevi ce vor face şcoală online chiar şi în cazul deschiderii şcolilor pentru cursuri cu prezenţă fizică:

 

Prima categorie: elevii care au vulnerabilități medicale; aceștia vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare – predare online.

 

A doua categorie: elevii care prezintă simptome. Recomandarea ministrului Sănătății și Educației este aceea de a rămâne acasă și de a nu intra în colectivitate.

A treia categorie: elevi care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale.

A patra categorie: profesori cu vulnerabilități cronice, certificate de medicina muncii.

A cincea categorie: profesori care la rândul lor prezintă simptome.

Sursa antena3.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata