Se redeschid Creșa municipală și Centrul de zi pentru copiii din familiile cu risc social

0 410

(CP) Primarul Cătălin Mugurel Flutur a aprobat redeschiderea, începând din data de 6 iulie, a creșei municipale și a centrului social de zi pentru copiii din familiile cu risc social.

Pentru reducerea la minim a riscului de îmbolnăvire a copiilor cu coronavirusul COVID-19, au fost adoptate planuri de măsuri pentru ambele instituții. S-au creat circuite de intrare și ieșire din creșă și din centrul social, s-a stabilit numărul maxim de copii care pot fi prezenți în același spațiu simultan, s-au fixat reguli drastice privind servirea mesei, programul de joacă și de somn sau folosirea jucăriilor și a rechizitelor de către copii. Personalul creșei și cel al centrului va supraveghea continuu respectarea regulilor, va prelua copiii de la părinți la începutul programului și îi va asista pe micuți pe toată durata zilei în vederea respectării măsurilor de igienă personală.

Distanțarea fizică între copii, igiena celor mici, purtatul măștii și, în general, toate măsurile de protecție împotriva riscului de răspândire a coronavirusului sunt stabilite în detaliu de planurile întocmite de către conducerea Direcției de Asistență Socială a Primăriei Botoșani.

Comunicat de presă

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata