Se modifică proiectul pentru extinderea Cimitirului Eternitatea din municipiul Botoşani

0 212

Municipalitatea modifică proiectul vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

Decizia a fost luată cu scopul de a reduce costurile acestei investiţii.  Potrivit indicatorilor tehnico economici aprobaţi de consilierii municipali în şedinţa din 28 ianuarie, valoarea totală a investiţiei este de 18.247.339 de lei, din care construcţii plus montaj 17.668.714 de lei.

„În momentul în care am venit în primărie şi am preluat de la domnul primar această sarcină privind înfiinţarea unui nou cimitir din cauza lipsei locurilor de veci, am cerut proiectul şi am văzut o sumă foarte mare pentru amenajarea acestui cimitir, aproximativ 3,2 milioane de euro plus TVA. În acest moment lucrăm la eficientizarea acestui proiect, lucrăm cu proiectantul care, practic, nu are o vină pentru că a respectat un caiet de sarcini, dar ne dorim o eficientizare şi, probabil, că vom duce această sumă la cel mult o treime din totalul ei”, a declarat Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului.

Astfel se  modifică partea care vizează unele lucrări de adâncime, drenuri, pentru că în unele zone pânza freatică este la un nivel destul de ridicat faţă de cota zero. Cheltuielile cu aceste drenuri erau foarte mari. „Este o metodă tehnică destul de greu de pus în practică şi de administrat după realizare. Dacă nu sunt curăţate la un anume interval de timp, drenurile se înfundă. Şi la Cimitirul Pacea au fost făcute, şi, din păcate, sunt înfundate acum. Putem să evităm aceste lucrări deoarece nu construim acolo blocuri, amenajăm morminte. Sunt soluţii tehnice, avem specialişti şi, în momentul în care vom avea soluţia, domnul primar o va prezenta, cu siguranţă” , a precizat  viceprimarul municipiului.

Există posibilitatea ca de la finalul acestui an în această extindere a cimitirului Eternitatea să aibă loc primele înhumări.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata