Se închid toate școlile, circulație restricționată noaptea, magazinele se închid după ora 21.00

0 2.836

Președintele Klaus Iohannis a anunțat măsurile ce se vor lua ca urmare a creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Măsurile nu vor duce la amânarea alegerilor parlamentare.

Klaus Iohannis

Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, mulți, prea mulți care au decedat

Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Școlile să treacă toatae în online

Angajații să treacă la telemuncă unde e posibil

Magazinele să fiee închise la 21 cel târziu

Circulația pe timpul nopții restricționată

Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să continue să trateze în spitale

Nu dorim să închidem economia, ci să luăm măsuri prin care oamenii să fie protejați

va fi o campanie electorală în condiții foarte stricte

 

Onorați membri ai Guvernului, să vă implicați total pentru a garanta alegerile în siguranță. Este posibil, am dovedit la locale

 

„Suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut și astăzi mulți, prea mulți care au decedat, și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măruri ferme, mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Cele luate până acum nu sunt suficiente.

 

Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă, peste tot, unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționate, petrecerile, și cele publice și cele private, trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau din exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică permițând distanțarea suficientă între persoane”, a spus Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a precizat ca măsurile se vor aplica de luni, 9  noiembrie.

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de Guvern privind starea de alertă în baza Legii 55 și a actelor normative. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare care trebuie să treacă prin Comitetul național pentru situații de urgență să fie adoptate de Guvern. Domnule președinte, putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale”, a spus, la rândul său, premierul Ludovic Orban.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata