locale psd
locale sus

Se inaspresc masurile antifumat : Adio, tigara electronica!

0 557

După ce senatorii au adoptat tacit o serie de modificări la legislaţia antifumat, în speranţa că actul normativ va deveni mai permisiv, amendamentele depuse la Camera Deputaţilor ar putea de fapt, să genereze contrariul

Printre altele, fumatul în maşina personală ar putea deveni istorie, câtă vreme în autovehicul se află un copil sau o femeie însărcinată. De asemenea, ţigara electronică, permisă acum în restaurante şi în spaţiile de joacă pentru copii, ar putea fi şi ea interzisă.

Specialiştii consideră că propunerile de amendamente sunt mai mult decât binevenite, în contextul în care indicatorii de sănătate s-au îmbunătăţit odată cu intrarea in vigoare a legislaţiei antifumat, în martie 2016.

 „Ceea ce a propus parlamentarul Daniel Fenechiu încalcă o decizie a Curţii Constituţionale care arată, negru pe alb, că dreptul la sănătate este mai presus decât orice alte lucruri, cu atât mai mult cu cât dreptul de a fuma nu este un drept constituţional. În aceeaşi decizie scrie foarte clar că fumatul nu este motiv pentru a se organiza cluburi, baruri şi alte asociaţii numari pentru fumători. Şi aceste structuri trebuie să respecte legea fundaţiilor”, a explicat, pentru „Adevărul”, pneumologul Magdalena Ciobanu, coordonatorul programului naţional Stop Fumat din Ministerul Sănătăţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata