Se deschid Mall-urile. Spațiile de joacă și cinematografele rămân închise

0 1.466

Mall-urile ar putea fi deschise din 15 iunie. Cinematografele şi locurile de joacă mai au de aşteptat. Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite, într-o primă etapă urmând a deveni operaţionale activităţile comerciale. De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu reprezentanţii Asociației Investitorilor de Real Estate din România s-a stabilit deschiderea mall-urilor începând cu 15 iunie, condiția fiind un trend descendent al cazurilor de coronavirus. Virgil Popescu a spus că, deocamdată, nu a fost luată în calcul și redeschiderea cinematografelor și a spațiilor de joacă pentru copii din mall-uri la aceeaşi dată.

 

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Ludovic a evaluat luni, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România, efectele măsurilor pentru susţinerea economiei afectate de pandemia de COVID-19, precum şi deciziile care vor fi luate în continuare, pentru reluarea operaţiunilor în acest sector în condiţii de siguranţă sanitară.

„Prim-ministrul a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite. În prima etapă, vor fi operaţionale activităţile comerciale,dar va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor şi locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România au menţionat că sunt pregătiţi pentru reînceperea activităţii în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecţie a sănătăţii cetăţenilor”, se arată în postare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata