Se cere ancheta la o scoala din Botosani : Un copil bolnav de cancer nu a fost luat in excursie

0 439

Avocatul Poporului solicită declanşarea unui anchete la o şcoală din judeţul Botoşani unde un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie. Incidentul a avut loc la şcoala din Suliţa. Mama elevului acuză cadrele didactice de discriminare iar copilul trebuie să lupte cu boala dar şi cu atitudinea colegilor, cadrelor didactice şi părinţilor.

Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului.

Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și efectuării unor anchete, după apariția în presă a unor articole în care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deși boala nu este transmisibilă. Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare și a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte și cu atitudinea profesorilor, părinților și elevilor, care îl izolează.

În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata