parlamentare sus
achitei top

Se asteapta schimbari in randul inspectorilor scolari si directorilor : „De fiecare dată s-a promis depolitizarea învățământului”

0 463

Schimbarea Guvernului va duce şi la schimbări în rândul inspectorilor şcolari şi directorilor unităţilor şcolare. Liviu Axinte liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI), susţine că aceste schimbări că aceste modificări sunt inerente ar perturba procesul educaţional. „O parte dinte inspectorii şcolari sunt în exercitarea unui contract de management şi  nu ştiu cum va înceta acel contract , cine va decide încetarea lui , iar o parte dintrei ei sunt cu delegaţii sau cu detaşare în interesul învăţământului pe funcţii de conducere. Detaşarea poate înceta oricând deşi şi aici sunt nişte condiţii”, a declarat liderul LSI.

Acesta a precizat susţine că deşi  fiecare partid promite depolitizarea învățământului schimbările sunt efectuate de fiecare.„Fiecare schimbare politică a dus la schimbarea inspectorilor școlari. După aceea s-au schimbat și directori. Atât timp cât fiecare partid schimbă inspectori, directori singur că toate aceste decizii politice. De fiecare dată s-a promis de fiecare parte aflată în opoziție că atunci când va prelua puterea va asigura depolitizarea învățământului în sensul acesta că nu trebuie să aparții de un anumit partid politic ca să accezi pe o funcție de conducere. Nu s-a politizat 100%, sunt și directori care nu au fost PSD-iști și sunt directori la ora asta. Au luat un concurs care a fost organizat la un moment dat. Nu știu ce o sa se întâmple cu acești directori, dar sincer eu nu sunt de acord cu schimbări în timpul anului școlar. Dar așa au fost întotdeauna”, a spus Liviu Axinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata