Scolile din Botosani nu au bani pentru plata salariilor cadrelor didactice

0 1.145

Şcolile din Botoşani nu au bani pentru plata salariilor cadrelor didactice. Asfel pentru a rezolva această situaţie marţi, conducerea Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani a făcut o adresă către Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului şi către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

simio cosma

Inclusiv la nivelul municipiului aleşii locali au aprobat marţi rectificarea bugetului cu suma de 3,77 milioane de lei, bani destinaţi plăţii salariilor profesorilor pentru luna octombrie.

„La nivel de municipiu probabil este o alocare între şcoli, nu este rectificare în sensul că s-a suplimentat bugetul alocat şcolilor, ci probabil că este o redistribuire. La rectificarea din luna noiembrie, care urmează, aşteptăm să fie alocaţi bani pentru deblocarea situaţiei în mai multe unităţi în care există minusuri. Vom avea o întâlnire cu liderii de sindicat din judeţ pentru a afla cu ce probleme se mai confruntă. Ştiu că e o situaţie dificlă la Dimăcheni, la Dersca. Nu au fonduri pentru plata hotărârilor judecătoreşti care privesc fie decontarea navetei, fie plata unei părţi a sentinţelor. Am solicitat prin adresă Instituţiei Prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean şi Finan’elor Publice găsirea unei soluţii de suplimentare a bugetelor acelor unităţi administrativ-teritoriale unde lucrurile par a se bloca pentru a se ieşi din situaţia aceasta. Nu ştiu ce se va întâmpla, dacă vor fi daţi sau nu banii”, a declarat Liviu Axinte,liderul LSI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata