Scoli cu bani de la Banca Mondiala cu lacatul pe usa

0 333

Lipsa elevilor din mediul rural închid unitățile școlare din județ. Din datele prezentate de Gabriel Hârtie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, la această dată sunt cinci unități școlare cu construite cu bani de la Banca Mondială închise.
„În judeţul Botoşani avem cinci şcoli construite cu fonduri de la Banca Mondială care au fost închise. Acestea sunt Şoala Primară Cişmăneşti – Dobârceni, Şcoala Primară Bivolari – Dobârceni, Şcoala Gimnazială nr. 2 Darabani – Corneşti, Şcoala nr. 2 Coţuşca, Şcoala Primară Griviţa – Cordăreni”, a spus Gabriel Hârtie.
Prin intermediul Băncii Mondiale au fost reabilitate în judeţ 67 de şcoli din mediul rural şi au fost construite 89 noi în locul celor din chirpici. Judeţul Botoşani a fost pe locul doi la nivel naţional, după Vaslui, ca număr de unităţi noi sau reabilitate prin Banca Mondiala. O şcoală cu o singura sală de clasă a costat 90.246 de lei, una cu două săli 114.041 de lei, ajungându-se până la 222.535 de lei, sumă ce reprezintă valoarea unei construcţii cu şase săli de clasă. Acestea sunt doar fondurile acordate prin Banca Mondială, la care s-au adăugat cele asigurate de comunităţile locale pentru realizarea utilităţilor, aleilor şi împrejmuirilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata