Școala părinților la o școală privată din județ

0 683

Școala părinților la o școală privată din județ!

O colaborare frumoasă desfășurată de-a lungul anului școlar între școală-familie-autorități s-a încheiat cu succes la Școala Profesională de Cooperație din Botoșani. Aceasta este o școală particulară acreditată axată pe dezvoltarea carierei în domeniile Turism și alimentație și Estetica și igiena corpului omenesc. Pe lângă grija pentru elevii care urmează învățământul profesional cu cu calificările Ospătar, Bucătar și Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, școala își arată preocuparea și pentru cei care sunt responsabili de creșterea și educarea acestora.

Astfel, a luat naștere programul Școala Părinților. Misiunea Școlii Părinților este de a-i sprijini pe aceștia să-și crească copiii într-un mediu familial care să le asigure sănătatea emoțională și dezvoltarea armonioasă pe toate planurile. Obiectivul major a fost obținerea unor rezultate pozitive la nivel de societate, care să vizeze atât o educație bună și echilibrată a copiilor, cât și dezvoltarea unei atitudini pozitive a părinților față de viață.

simio cosma

Pe parcursul desfășurării acestui program, părinții au participat la activităţi de consiliere în vederea îmbunatăţirii relaţiei părinte-copil şi a celei școală-familie, precum și în vederea prevenirii situaţiilor de criză educaţională, beneficiind de prezența, implicarea și susținerea cadrelor didactice, a psihologului școlar, a medicilor specialiști și a polițiștilor de la Biroul de Siguranță Școlară. Temele întâlnirilor au fost diverse: Rolul educaţiei parentale în şcoală, Cum ne cunoaştem copilul?, Relaţia părinte-adolescent, Factori de risc în educaţie, Stil de viaţă sănătos etc.

Beneficiarii direcți ai programului Școala părinților sunt părinții/reprezentanții legali ai elevilor Școlii Profesioanale de Cooperație din Botoșani, beneficiarii indirecţi sunt elevii iar rezultatele se vor observa în societatea românească de la generație la generație.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata