Scandal in Prefectura urmat cu plangeri penale

0 855

Scandal în Prefectura Botoşani urmat cu plângeri penale. Incidentul a avut loc ieri între prefectul Dan Şlincu şi Cezar Nicuţă, membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoşani. Prefectul a depus o plângere penală împotriva lui Cezar Nicuţă care ar fi intrat abuziv în biroul său supărat că Dan un Şlincu ar fi intervenit şi a schimbat un membru al unei comisii de concurs de la Consiliul Judeţean. Tonul folosit de Cezar Nicuţă a fost unul agresiv şi supărat şi pe motiv că prefectul ocupă un loc de parcare în faţa Instituţiei Prefecturii.

„Ieri dimineață a intrat abuziv în biroul meu, după ce a avut o altercație cu jandarmul de serviciu de la intrare. Ajuns în biroul meu, dânsul mi-a reproșat pe un ton ridicat și atitudine agresivă, că de când prefectul se ocupă de parcarea din fața instituției, parcare care este administrată de Instituția Prefectului și de ce mi-am permis să schimb un membru dintr-o comisie de concurs la care dânsul a participat. Este vorba de un concurs organizat de Consiliul Județean pentru ocuparea postului de inspector Corp control, concurs care a avut loc în decembrie. L-am invitat pe domnul Nicuță să părăsească biroul și cu sprijinul jandarmului”, a declarat Dan Şlincu. În acelaşi timp prefectul susţine că miercuri seară a fost urmărit în trafic de Cezar Nicuţă.

Acesta din urmă respinge orice acuzaţie şi susţine că are înregistări audio prin care să demonstreze că el a fost jignit şi ameninţat de prefectul Dan Şlincu. Acesta susţine că a depus şi el o plângere penală împotriva prefectului Dan Șlincu în urma acestui incident.

„Eu am parcat mașina pentru 15 minute chipurile pe locurile dânsului de parcare… Am urcat sus la prefect să-mi explice care este locul lui din parcarea Palatului Administrativ. Nu m-a oprit nimerni, nici la intrarea în sediul instituției, nici în birou, lucru pe care îl pot dovedi cu înregistrarea audio. Secretara mi-a spus că pot intra în biroul dânsului și l-am întrebat care este povestea cu locul de parcare. Dânsul mi-a reproșat că am ocupat locul lui de parcare. Și l-am întrebat: când te-a numit Guvernul, ți-a dat și loc de parcare la Botoșani, ca să știu. De acolo, pe înregistrarea audio se aude expresiile pe care le-a folosit prefectul cum m-a îmbrâncit și m-a lovit și m-a scos afară, derept pentru care am depus o plângere la IPJ Botoșani. Am formulat și un memoriu către Direcția prefecturi din cadrul Ministerului de Interne și așteptăm să vedem ce decizie va lua Parchetul, a spus Cezar Nicuță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata