Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu măsuri de carantinare. Anunțul lui Arafat

0 324

Raed Arafat a vorbit despre măsurile ce o să fie luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă pentru a preveni răspândirea noului virus. Acesta a declarat că pentru moment măsurile de carantinare zonală au dat roade, iar pentru următoare perioadă nu se întrevăd noi restricții. „În ultimele 7 zile în medie vedem că există o scădere. Trebuie să vedem dacă continuă. Când vedem localitățile care au fost carantinate (de exemplu Baia Mare, Gherla, mai sunt în Zalău) observăm că am controlat situația. La Timișoara se vede o scădere după ce au fost carantinate mai multe localități din jur. În mare parte unde a fost carantinate zone incidența cazurilor a scăzut. Inclusiv OMS vorbește de măsuri locale și zonale, nu la nivel național. Bănuiesc că asta va fi abordarea noastră pe viitor!

Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă, oamenii vor să se plimbe și să socializeze. Depinde de noi dacă vrem să reducem contactul ca să evităm o situație mult mai serioasă. Să nu ajungem să creștem numărul de cazuri după luna ianuarie. Deci rămânem la măsuri locale și zonale!”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a mai declarat că în cele din urmă, dincolo de restricțiile impuse, rămâne la latitudine românilor cum vor gestiona această perioadă și cum se vor proteja. Acesta a spus că nu se pot interzice întâlnirile private din casele oamenilor, însă a sfătuit pe toată lumea ca aceste reuniuni să fie făcute cu un număr mic de persoane.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că aglomeraţia din spitale va continua, chiar dacă suntem într-o „descreştere uşoară” a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. „Totuşi cazurile grave vin din urmă pentru că fiecare zi în care am avut câteva mii de cazuri un procent din aceste cazuri ajunge să fie agravat cam peste 7-10 zile şi de aici această situaţie va continua”, spune el. Arafat anunţă că autorităţile cumpără generatoare de oxigen individuale, pentru a suplimenta locurile în spitalele care au paturi fără oxigen.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata