locale psd
locale sus

Sarbatoare la Zilele Orasului Stefanesti : Cupluri premiate, localitati infratite, petrecere si voie buna- VIDEO –

0 801

Jocul, distracţia şi voia bună s-au mutat sâmbătă şi duminică la Ştefăneşti, unde Primăria şi Consiliul Local au organizat a VI -a ediţie a Zilelor Oraşului. Sâmbătă a fost  dedicată tinerilor care au participat la o discotecă în aer liber alături de Celia, Ciro de Luca şi MCDJ_ M.

Duminică manifestările au debutat în sediul Primăriei unde Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti, prin decizia Consiliului Local, a premiat cuplurile de aur a oraşului. Astfel au fost premiate 13 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, 50 de ani de când împart bucuriile, necazurile, implinirile şi greutăţile.

După acest moment emoţionat a fost semnat protocolul de înfrăţire cu primarul din satul Cornova,raionul Ungheni, Republica Moldova, prin care edilii celor două localităţi de pe o parte şi alta a Prutului doresc să demareze proiecte transfrontaliere prin care ambele localităţi să atragă fonduri pentru a se putea dezvolta.

„Avem doi naşi care ne-au ajutat să facem înfrăţirea. Este un eveniment foarte important când ai un frate mai mare care poate să te ia iute în implementarea multor proiecte. Prin această înfrăţire vom apela la proiecte europene iar asta înseamnă foarte mult pentru Republica Moldova la momentul actual. Nevoile localităţilor din Republica Moldova sunt ca în România, drum, apeduct, canalizare”, a declarat Ştefan Roşca, primarul satului Cornova, raionul Ungheni.

„Este prima înfrăţire cu o altă localitate. Aşteptăm fondurile europene. Sperăm într-o colaborare foarte bună şi avem încredere că vom reuşi să atragem cât mai mulţi bani europeni pentru a ne putea dezvolta”, a spus Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

Petrecerea şi voia bună au continuat după amiază, sutele de persoane bucurându-se de muzica ansamblurile din Ştefăneşti, Durneşti şi Truşeşti, Ansamblul Vatra dar şi soliştii Constanin Petrescu, Marius Zgaianu, Carmen Cornaci, Elena Mândrescu, Valentina Tipa Lulciuc. Finalul manifesfătilor a aparţinut celor de la Los Anonimos.

Autorităţile locale au organizat duminică în cadrul acţiunii o colectă de produse neperisabile. Iniţiativa a aparţinut angajaţilor primăriei aceştia reuşind să atragă alături de ei pe cetăţenii oraşului. Produsele vor ajunge la persoanele singure şi cu probleme de sănătate.

VIDEO CONSTANTIN PETRESCU

VIDEO MARIUS ZGAIANU

VIDEO CARMEN CORNACI

VIDEO ELENA MANDRESCU

VIDEO VALENTINA TIPA LULCIUC

VIDEO LOS ANONIMUS

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata